10 Ocak 2009 Cumartesi

LAZERLE KILCAL VARİS TEDAVİSİ

LAZER İLE KILCAL VARİS TEDAVİSİ

Bacak bölgesindeki varisler ve kılcal damar çatlamaları Amerika'dan FDA onayı alınmış etkinliği kanıtlanmış Long Pulse ND YAG lazer ile kolayca tedavi edilebilmektedir.



1064 nm dalga boyunda lazer ışını üreten, Nd Yag kristal tarafından üretilen ışınlar cam fiberle taşınarak cilde uygulanır. bu dalga boyu lazer ışınları özellikle damarlar içersindeki oksihemoglobin tarafından emilerek ısı enerjisine çevrilir.bu amaçla kılcal damar tedavilerinde ilk tercih edilen lazer olma özelliliğindedir.Hedef dokuları anlamında lazer epilasyon , ve cilt gençleştirme amacıyla da kullanılmaktadır.

Kılcal varislerin tedavisinde Doppler ultrasonda bu besleyici dalların tesbit edilebilmesi önemlidir. Çünkü böyle bir dala skleroterapi uygulanırsa tek bir enjeksiyonla geniş bir sahadaki kılcal varisler tedavi edilebilir. Renkli Doppler ultrasonda böyle bir dal bulunamazsa kılcal varisler için 3 tedavi yöntemi uygulanabilir.



1.Mikroskleroterapi: Çok ince iğnelerle kılcal varislere girilerek damarları büzen bir ilaç verilir. Çapları telenjektazilerden daha geniş olup yeşil-mavi görünen küçük varisli damarların tedavisinde skleroterapiden yararlanılabilir. Bu yöntemde, genişleyen küçük damarların içine damarın kapanmasını sağlayacak çeşitli ilaçlar enjekte edilerek tedavi edilebilir.

2.Yüzeyel (transdermal) lazer: Kalem şeklinde bir probla kılcal varislere ciltten geçen lazer enerjisi verilir.

3.Radyofrekans (RF): Çok küçük iğnelerle kılcal varislere girilerek RF enerjisi verilir.
4.Transkutan Nd-YAG Lazer:

FDA onaylı 1064 nm.uzun pulse süreli Cooltouch Varia laser sistemi; vücudun her bölgesinde istenmeyen telenjektazileri, küçük-yüzeyel damarlardan derin-mavi venlere kadar tüm vasküler lezyonların güvenli, kolay ve etkili tedavisini sağlar. İçerdiği Pulse’lı soğutma sistemi epidermisi uygulama sırasında deri yüzeyine etki eden sıcaklıktan korur.Bronzlaşmış ve koyu cilt tipleri dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.

Pulse’lı Soğutma Sistemi; Güvenli ve kesin soğutma sağlayan cryogen soğutma sistemidir. Atış öncesinde,sırasında ve sonrasında soğutma yapabilen ayarlanabilir soğutucu ile maksimum hasta konforu sağlanır.Deri yüzey ısısının düşürülmesi ile analjezi ve her türlü deri tipinde epidermisin korunması sağlanır.


Lazerle kılcal damar ve varis tedavisi
Son yıllarda lazer tedavileri çok büyük aşama kaydetmiştir. Günümüzde lazerler pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Bu heyecan verici gelişmeler özellikle bacak varislerinin mavi ve kırmızı renkte olanlarında, yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisini olanaklı kılmıştır. Lazerle tedaviler gittikçe popüler olmaktadır. Çünkü yan etkileri çok azdır ve tedaviden hemen sonra günlük aktivitelerinize dönmeniz mümkündür.


Kimler lazerle tedaviden faydalanabilir?
Kadın , erkek ve hatta çocuklarda lazerle tedavi mümkündür. Hem koyu tenli ve hem açık tenli kişilere lazer tedavisi yapılabilir. Tıbbi olarak uygun olup olmadığı uzman doktorlarca değerlendirildiği için en sağlıklı şekilde yapılır. Kanama bozukluğu, epilepsi hastaları, kalp pili taşıyan hastalar ve gebelere uygulama yapılmaz.


Lazerle tedavi ne sıklıkla yapılmaktadır?
Genellikle bir veya iki seans yeterlidir.2 seans arası ortalama 3-4haftadır. Bununla beraber tedavi sayısı damarların sayısı, rengi ve büyüklüğüne göre değişebilir.


Lazerle tedavi ne kadar zaman alır?
Tedavi uygulama süresi 15 dk ile 45 dk arasında değişir.


Yan etkiler nelerdir ve tedavi sonrasında normal hayata geri dönülebilir mi?
Bu tedavinin en güzel tarafı günlük aktivitelerinize hemen dönebilmenizdir. Ağrı şikayeti çok azdır. Yapılan alanlarda hafif kabarma ve kızarıklık görülebilir. Ancak bu şikayetler birkaç günde geriler. Uygulama sonrası güneşlenmemek gereklidir. İşlem genelde güneşin çok yoğun olduğu yaz aylarında yapılmaz ancak çok uygulamak gerekirse güneş koruyucu kremle bölge korunmalıdır.


Lazerle hangi tip damarlar tedavi edilebilir?
Lazer tedavisi bacak damarlarında özellikle ince kılcal damar tipindeki mavi ve kırmızı renkli damarlarda başarıyla uygulanır.













Kaynak:

http://www.kursatbozkurt.com

http://varis.tr.cx

http://lazerle-varis-tedavisi.kursatbozkurt.com/

http://www.lazerlevaristedavisi.com.tr.tc

http://www.ozkandemirhan.com

http://varis.kursatbozkurt.com/

http://varis-merkezi-lazer-radyofrekans.kursatbozkurt.com/

http://www.kursatbozkurt.com/varis.htm

http://www.kursatbozkurt.com/lazerlevaris.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder